בין אם יוצאים לטיול ארוך של מספר ימים הכולל לינת שטח ובין אם מתכננים פעילות של יום קצר, אחד הנושאים החשובים לדאוג להם מבעוד מועד קשור באותן ארוחות בשטח. לעיתים, הדאגה לאוכל מלחיצה בתנאי שטח נוטה כמעט באופן אוטומטי לייצר פרצוף של דאגה בקרב כל מתכנן, אך האמת היא שבחשיבה מקדימה ניתן להגיע לתוצאות טובות וחוויותיות שלא ניתן להגיע אליהן אפילו בבית. עצם התפאורה הטבעית מייצרת תיאבון לכל סגנון אצל מרבית האנשים, לכן הסוף בדרך כלל צפוי להיות טוב מלכתחילה.
ראשית, בכדי לדאוג להפקת ארוחות שטח טובות, כדאי לדאוג לציוד. כיום, ניתן לבשל באמצעות סאג', גזייה, מנגל תוך שמומלץ בכל מקרה לחפור בור באדמה. כל אלו יכולים להביא לכדי תוצאות בישול מעולות אשר ולא שגרתיות.
בתור הישראלים המצויים, לא בנקל ניתן להתעלם מאופציית המנגל ובכך ניתן לעשות על-האש כמובן. בארוחה עשירה בשטח אשר תכלול בשר, פרגיות, שיפודים ועוד. גם צמחונים או טבעונים יכולים ליהנות מאוד מהפתרון שמאפשר המנגל, באמצעות קליית שיפודי ירקות מ פטריות, עגבניות שרי, בצל, פלפלים, פיתות על האש, חצילים קלויים ועוד מאכלים משביעים נוספים אשר מקבלים טעם ייחודי באותן ארוחות בטבע.
הבחירה האלטרנטיבית של שימוש בגזיה מאידך, מאפשרת לבשל למעשה כמעט הכול כמו בגז של הבית. על הגזייה ניתן לבשל מאכלים פשוטים כמו פסטה או אורז, אך ניתן גם להכין מוקפץ תאילנדי לצהריים או אפילו חביתות ופרנץ' טוסט לבוקר. בדומה לכך, באמצעות בור באדמה או מדורה, ניתן להכין תפוחי אדמה ובצלים בדיוק כמו בל"ג בעומר ומי שרוצה יכול להכין אפילו עוף שלם עם אורז באמצעות בישול ארוך בתוך הבור עם נייר כסף כמובן.
אך אולי הטרנד הפופולארי הצובר תאוצה של השימוש בסיר הפויקה הוא אחד המתאימים ביותר אלה המבקשים לייצר תבשילים וקדירות שכמעט לא ניתן לטעות בהם עם סיר הפלא הדרום-אפריקאי הזה. אומנם, הוא מצריך רכב והתחשבות בניידות בדרכים בשל כובדו, אך אולי היתרון המשמעותי בו לעומת יתר האלטרנטיבות מצוי בפשטות שבו; ניתן פשוט לזרוק ירקות או בשרי לסיר ולהמתין.
מי שרוצה להרים את החוויה של ארוחות בטבע עוד כמה צעדים קדימה ורוצה ליהנות מהן כמה שרק אפשר, יכול להשקיע גם באלמנטים נוספים כמו יצירת משקה או קינוח בשטח. כך למשל, באמצעות קינמון, סוכר ואבקת חלב ניתן להפיק צ'אי הודי טעים וארומתי בערב ואפילו בבוקר. גם בגזרת המתוקים לא חייבים להתפשר וניתן להכין פנקייקים טעימים במיוחד בשילוב עם שוקולד ובננות אשר מטעימות בכל רגע ביום, בין אם קמים בבוקר, עושים ארוחת ערב או אם עוצרים באמצע הדרך. באופן הזה, מטיילים בטבע, נהנים מהנוף, משכשכים במים ואפילו נהנים מאותן ארוחות שטח שמשאירות טעם טוב של עוד עד לפעם הבאה.
מומחים בתחום הפקת אירועים בטבע והפקות אירועי תוכן וחוויה. אלי לנדאו, מנכ"ל ומייסד "בטבע שלך", יחד עם צוות מנחים, מדריכים ואנשי מקצוע ממגוון רחב של תחומים מזימינים אתכם לפנות אלינו לאיפיון וקבלת הצעות עבור אירועים בטבע ואירועי תוכן. מסדנאות בשטח, סדנאות ODT, אירועים משפחתיים, ימי גיבוש, ימי כיף ועוד, ועד ימי צבא וגדנ"ע ופעילויות מותאמות לנוער, ולכל גיל ורעיון.תנו לנו חזון או רעיון, ואנחנו נתפור לכם אירוע מקורי, מיוחד ומרגש.לפרטים נוספים הכנסו ל"בטבע שלך".